Radio Vargen 19 April

Med i studion: Kettil och Klara

Dagens avsnitt handlar om idrott för alla på lika villkor.

Viggo Möller sa det bäst på Idrottsgalan när han utropade ”Alla får va med!”

Vi diskuterar olika sporter med anpassningar för personer med bland annat fysiska funktionsvariationer. Kettil berättar om hur det var när han tävlade i bowling och vilka hjälpmedel som fanns för honom där. I studion är vi överens om att alla som vill ska få möjlighet att delta i idrott oavsett saker som fysiska, kognitiva och ekonomiska förutsättningar.

Varför är det så viktigt? Det är viktigt för kroppen och hälsan att röra på sig men det är även viktigt att känna att man få vara med i en grupp. Idrott och andra fritidsaktiviteter kan göra människor friskare och gladare. Ingen ska behöva känna att man inte får eller kan vara med.

Hör våra tipps på olika sporter som är ganska lätt går att anpassa för olika fysiska förutsättningar. Vi tipsar även om hur man kan göra om man inte riktigt vet vart man ska börja.

Glöm inte att du kan vända dig till din läkare, sjuksköterska och fysioterapeut för få veta mer om vilken typ av träning som kan vara bra för just dig. Du kan också prata med andra som tränar eller personal på gym för att få mer tipps och stöd att komma igång.

Hör gärna av er till oss med tipps och berätta om era erfarenheter av idrott! Skriv i kommentarfältet, på instagram Ork_ork_Idé eller maila Klara på


Önskelåtar:

  • TEXAS HOLD ´EM – Beyoncé
  • Heroes – Måns Zelmerlöv
  • Nobody – OneRepublic

LÄS MER

Artikel på 8-sidor om Viggo Foundation som vann pris på idrottsgalan.

”ALLA FÅR VA MED!” – Viggo Möller


På fritidsbanken kan du låna fritidsredskap precis som på ett bibliotek med böcker.

Fantastiskt för dig som vill prova på olika aktiviteter!


Följ gärna Ork & Idé på instagram för att se vad vi gör och för att få se när vi lägger upp nya avsnitt. Ork_och_Idé .